Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu home zoeken sitemap contact english

Home > Specials > NEO: Nieuw Energie Onderzoek > Subsidie > NEO 2004 Subsidies
Titel - Subsidies Print deze paginaStuur pagina doorVoeg pagina toe aan favorieten

Openingsdatum: 01-05-2004 Sluitingsdatum: 25-11-2004
NEO 2004 Subsidies

subsidieregeling NEO 2004 geopend vanaf 1 mei 2004

NEO stimuleert niet-conventioneel en pril energieonderzoek en dat kan bijdragen aan een schone, betrouwbare en betaalbare energiehuishouding. Het gaat hier om de hele keten, van bron, via conversie en transport, tot gebruik. Projecten moeten de potentie hebben om uit te groeien tot een nieuw energieonderzoeksgebied of een nieuwe richting binnen een bestaand energieonderzoeksgebied.

Subsidie-aanvragen kunnen worden ingediend door zowel zelfstandige uitvinders, als onderzoekers van bedrijven, universiteiten en de kennisinstituten.

Er zijn twee soorten projecten die voor een subsidie in aanmerking komen: haalbaarheidsprojecten en onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten.

Haalbaarheidsprojecten
Het beschikbare budget voor haalbaarheidsprojecten is € 500.000. Per project kan 90% subsidie worden verstrekt tot een maximum van € 45.000. U kunt doorlopend subsidie aanvragen vanaf 1 mei 2004 tot en met 14 oktober 2004, uiterlijk 17.00 uur. Projecten worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten
Er zijn twee tenders. Voor de eerste tender is een budget beschikbaar van € 550.000. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 mei 2004 tot en met 24 juni 2004, uiterlijk 17.00 uur. De tweede tender heeft een beschikbaar budget van € 700.000. Aanvragen hiervoor kunnen worden ingediend vanaf 25 juni 2004 tot en met 25 november 2004, uiterlijk 17.00 uur.
Per project kan 50% subsidie worden verstrekt tot een maximaal subsidiebedrag per project van € 100.000. Aanvragers die behoreden tot het MKB kunnen 60% subsidie aanvragen, aanvragers van instellingen van hoger onderwijs of een geheel of hoofdzakelijk door de rijksoverheid gefinancierde onderzoeksinstelling kunnen 90% subsidie aanvragen.

Benodigde documenten voor het aanvragen van subsidie

Benodigde documenten tijdens uitvoering van subsidieprojecten

  • Het Project Input Formulier (PIF). Bij aanvang van het project moet u hier een samenvatting van de doelstellingen van het project invullen. Novem publiceert deze informatie op Internet.
  • Het formulier voor de aanvraag van een voorschot. U kunt tijdens de projectuitvoering om een voorschot op de uiteindelijke subsidie vragen.
  • Het vaststellingsformulier. Op dit formulier vult u na afloop van het project in wat de werkelijke kosten geweest zijn. Novem stelt dan het uiteindelijke subsidiebedrag vast en zorgt dat dit geld naar u wordt overgemaakt.
  • De standaard accountantsverklaring BSE. Bij projecten waar meer dan € 50.000 subsidie is verstrekt dient u een accountantsverklaring volgens deze standaard te overleggen.
  • Het Document Inupt Formulier (DIF). U moet hier na afloop van het project een samenvatting van uw eindrapport geven. Novem publiceert deze informatie op Internet. 

 Het aanvraagformulier subsidie BSE. De laatste pagina's van dit document bevatten een algemene toelichting. ( Word Document 210k )Titel - Zoeken

U kunt hier zoeken op sector en/of onderwerp.
Indien u de zoekactie wilt verfijnen kunt u ook een trefwoord invoeren.
Wanneer u nog meer zoekregels (bijvoorbeeld datum) wilt invullen kunt u ook uitgebreid zoeken

en of
Zoeken

Terug
Nieuws | Projecten | Subsidie | Contact | Disclaimer
Alle rechten voorbehouden. © Novem